Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου: Μια μάχη κερδήθηκε, ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να αποδεχθούν το προφανές…

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου, χαιρετίζουμε την αυτονόητη για όλους στη Χίο δικαστική απόφαση, που αναγνωρίζει την κυριότητα της περιοχής του Θόλους στο δήμο. Μια απόφαση που δικαιώνει το προφανές, αλλά που καθώς φαίνεται χρειαζόταν για να το μάθει και το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου, χαιρετίζουμε την αυτονόητη για όλους στη Χίο δικαστική απόφαση, που αναγνωρίζει την κυριότητα της περιοχής του Θόλους στο δήμο.
Μια απόφαση που δικαιώνει το προφανές, αλλά που καθώς φαίνεται χρειαζόταν για να το μάθει και το Υπουργείο Μετανάστευσης.
Μια μάχη κερδήθηκε, ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι να αποδεχθούν το προφανές που όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζουμε: Τα νησιά δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν το ρόλο των φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες, του εγκλωβισμού τους στις παραμεθόριες περιοχές.
Παρά όμως το προφανές της ιδιοκτησίας του Θόλου το υπουργείο, εξυπηρετώντας την αδιέξοδη και επικίνδυνη πολιτική της ΕΕ επιχειρούσε με κάθε τρόπο τη δημιουργία δομής προχωρώντας σε αναθέσεις κατασκευής και τάζοντας προσλήψεις και καθρεφτάκια στους Χιώτες.
Αντί να κλείσουν τη ΒΙΑΛ, εκβίαζαν προσπαθώντας να κάνουν δομή στο Θόλο. Αντί να προφυλάσσουν την Χίο από τις διαθέσεις της Γείτονος που ελέγχει τις ροές ήθελαν και θέλουν υπεροδομές.
Αντί ο πραγματικός στόχος να είναι οι  λαθροδιακινητές που παίζουν με την τύχη και τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών, τους έδειχναν με την πολιτική τους πού να οδηγούν τις ροές. Αποδείχτηκε περίτρανα παρά την κυβερνητική προπαγάνδα (τα κέντρα θωρακίζουν τα νησιά έλεγαν) ,ότι αυτά αποτελούν πράσινο φωτεινό σηματοδότη για το πού κατευθύνουν οι διακινητές τις ροές, ενώ η εμπλοκή μας στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και συγκρούσεις, ενισχύει τα προσφυγικά κύματα.
Με την ευρύτερη περιοχή μας να φλέγεται στην κυριολεξία,  ακόμη υπερασπίζονται την πολιτική του Συμφώνου Μετανάστευσης που καθιστά την πρώτη χώρα υποδοχής υπεύθυνη για όλους όσους εισέρχονται χωρίς καμία πραγματική αλληλεγγύη από τις άλλες χώρες της ΕΕ. Αυτές οι χώρες θα παίρνουν τα «ταλέντα» ενώ στα νησιά θα παραμένουν όλα τα προβλήματα της συσσώρευσης ανθρώπινων ψυχών.
Ακόμη και τώρα που η Γερμανία απείλησε να κλείσει τα σύνορα της και απέδειξε ότι είχαμε δίκιο για όσα λέγαμε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και το ασήκωτο βάρος που ρίχνει στα νησιά της πρώτης γραμμής , η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για την πολιτική που επέλεξε:
Χρήματα έναντι κατασκευής υπερδομών ,χρήματα για όλη την διαχείριση . Και όσο το θέμα  παραμένει και ίσως να οξυνθεί με τους πολέμους να φουντώνουν στη Μέση Ανατολή, αντί να προσπαθούν να ανοίξουν δρόμους νόμιμης μετανάστευσης και εξέτασης ασύλου πριν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για ειρήνευση,  παίζουν παιχνίδια για το ποιος θα δεχτεί τις ροές και ο τελευταίος τροχός της αμάξης είμαστε εμείς ως χώρα και κυρίως τα νησιά που έχουμε τις υπερδομές – φυλακές για λογαριασμό της ΕΕ.
 Και η κυβέρνηση κάνει πως «διαχειρίζεται» τις ροές με “κρουαζιέρες” -δυστυχώς- στο Αιγαίο για το σε ποιους ανθρωποφύλακες θα αποθέσει τους πρόσφυγες: από Ρόδο, στη Σάμο, στη Χίο, στη Λέρο, στην Κω.
Και μαζί αρχίζει να συντάσσεται και ο Δήμαρχος Χίου κ. Μαλαφής που αναμασάει δηλώσεις για «λύσεις» που θα λαμβάνουν υπόψη «τις απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής» λες και δεν γνωρίσαμε στο πετσί μας  την προσπάθεια επιβολής των πολιτικών αυτών με τα ΜΑΤ.
Επειδή όμως «έχουν γνώση οι φύλακες» , είμαστε εδώ, παρόντες και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μάχη. Γιατί γνωρίζουμε ότι τα σχέδια τους συνεχίζουν να υφίστανται για να εξυπηρετηθεί η αδιέξοδη πολιτική της ΕΕ που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες είτε ως βαλίτσες προς παράδοση είτε ως μειωμένων δικαιωμάτων φθηνό εργατικό δυναμικό.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Όχι στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας.
Όχι στις υπεροδομές -φυλακές.
Όχι στις διαδικασίες ασύλου και γεωγραφικούς περιορισμούς στα νησιά.
Να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ.
ΧΙΟΣ 26/10/24
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: