Γιώργος Σιδέρης: Οι ελεεινές εικόνες στην Υγεία είναι το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης τη στιγμή που τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων της Υγείας ήταν 2 δις! (AUDIO)

Παρά το επικοινωνιακό «παιχνίδι», η ουσία είναι πως η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και έχει «κοινό παρανομαστή» την πολιτική και αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων, που θεωρούν τις υπηρεσίες Υγείας κόστος.

Μόνο τις εξελίξεις των τελευταίων 10 ημερών να εξετάσει κανείς θα δει μεγάλες ελλείψεις στην Υγεία στα νησιά, όπως για παράδειγμα δείχνει και το τραγικό περιστατικό στη Σάμο με την γιατρό που έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από εξαντλητικά ωράρια, ενώ γνώριζαν όλοι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου τα τελευταία 8 χρόνια σημείωσε ο Γιώργος Σιδέρης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Κεντρικής Επιτροπής στην αρχή της παρέμβασης του σήμερα το πρωί στον ρ/φ σταθμό «Αθήνα 9.84».

Αύριο, ανέδειξε πως θα μπει σε εφαρμογή το μέτρο για αυξήσεις έως 357% σε τουλάχιστον 400 συνταγογραφούμενα φάρμακα με «δικαιολογία» ότι οι φαρμακοβιομήχανοι δεν «βγαίνουν»! Είχαμε επίσης μέσα στο καλοκαίρι το νομοσχέδιο που διαλύει τις δομές της ψυχικής Υγείας και τις παραδίδει σε ιδιώτες, πρόσθεσε.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε, εξήγησε, τις ελεεινές εικόνες που είδαμε και φέτος με αγροτικά να παίζουν τον ρόλο του ασθενοφόρου, τις τεράστιες ελλείψεις σε αίμα και τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας αυτό που βλέπουμε είναι την πορεία περισσότερης εμπορευματοποίησης του δημόσιου τομέα και τα μεγαλύτερα προνόμια για τους ιδιώτες της Υγείας που κατέγραψαν κέρδη 2 δις τον χρόνο που πέρασε!

Για τον κυνισμό και την «μαγική» εικόνα που παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ξαφνικά δημοσιοποιεί 2-3 αναρτήσεις με «υποστηρικτές» του που ζητωκραυγάζουν επειδή νομιμοποίησε το φακελάκι με τα επί πληρωμή απογευματινά ιατρεία, τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα και καταγγελίες για τα ράντζα, τις μεγάλες ελλείψεις, ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν γίνονται εφημερίες με ασφαλείς όρους. Άρα, πρόσθεσε, παρά το επικοινωνιακό «παιχνίδι», η ουσία είναι πως η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και έχει «κοινό παρανομαστή» την πολιτική και αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων, που θεωρούν τις υπηρεσίες Υγείας κόστος.

Την ίδια ώρα, όμως, επεσήμανε πως τα κέρδη των ομίλων που «τζογάρουν» στην Υγεία είναι δις ευρώ τη στιγμή που οι άμεσες πληρωμές του ελληνικού λαού από την τσέπη του για την Υγείας είναι 5,9 δις. Βλέπουμε, λοιπόν, πως η «μαγική» εικόνα που παρουσιάζει ο υπουργός Υγείας δίνει το μήνυμα ότι δεν θέλουν να το πάνε «αλλιώς» και άρα ο μόνος τρόπος είναι να παλέψει ο λαός με τους υγειονομικούς για μια πραγματικά δημόσια και δωρεών Υγείας.

Ακούστε το ηχητικό:

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: