Γιώργος Σιδέρης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι νόμιμο φακελάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν νοιάζονταν για τις λίστες αναμονής και τους μισθούς των υγειονομικών, γιατί δεν ανοίγουν αίθουσες με νοσηλευτικό προσωπικό και αναισθησιολόγους και γιατί δεν αυξάνουν τους μισθούς των γιατρών;»

Τα απογευματινά χειρουργεία είναι επί πληρωμή άμεση και έμμεση, τόνισε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» το πρωί της Πέμπτης 1 Φλεβάρη.

Όπως είπε ο Γ. Σιδέρης, ο ασθενής θα πληρώνει περίπου 30% από την τσέπη του, με την άμεση συμμετοχή και  επιπλέον 70%, πάλι από την τσέπη του, μέσω του ΕΟΠΥΥ. Άρα κατά τη γνώμη μας, πρόσθεσε, το πρώτο ζήτημα είναι ότι νομιμοποιείται κανονικότατα το φακελάκι και η πληρωμή στο δημόσιο νοσοκομείο και για το χειρουργείο.

Το δεύτερο ζήτημα, συνέχισε ο Γ. Σιδέρης, είναι ότι βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της λειτουργίας ενός νοσοκομείου γιατί όπως λένε οι κυβερνώντες θέλουν το νοσοκομείο να έχει ιδία έσοδα για να μη δίνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα θα τα παίρνουν από την τσέπη των ασθενών και από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Γ. Σιδέρης σημείωσε πως «αν νοιάζονταν για τις λίστες αναμονής και τους μισθούς των υγειονομικών, γιατί δεν ανοίγουν αίθουσες με νοσηλευτικό προσωπικό και αναισθησιολόγους και γιατί δεν αυξάνουν τους μισθούς των γιατρών;».

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο Γ. Σιδέρης υπογράμμισε ότι πρόσφατα κλείστηκε η συμφωνία για τα F-35, που θα κοστίσει 8,6 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό. Με αυτό το ποσό, σημείωσε, θα μπορούσαν να φτιαχτούν 70 νοσοκομεία. Άρα, κατέληξε ο Γ. Σιδέρης, είναι πολύ σαφής η επιλογή, είναι κατεύθυνση συγκεκριμένη που λέει ότι το δημόσιο σύστημα Υγείας θα εμπορευματοποιείται, θα το πληρώνει ο κόσμος και έμμεσα και άμεσα και από την άλλη θα περισσεύουν χρήματα για να πηγαίνουν για άλλους σκοπούς, είτε πολεμικούς, είτε στους επιχειρηματικούς ομίλους και οτιδήποτε άλλο.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: