Σήμερα η αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας στη Λήμνο – Στις 11.30 π.μ. στο Νοσοκομείο η συγκέντρωση σωματείων και φορέων

Στη Λήμνο περνάει η σκυτάλη των αγώνων που κάνουν οι νησιώτες του Βόρειου Αιγαίου για την Υγεία, μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις που οργάνωσαν σε Σάμο και Ικαρία το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς των νησιών – Στις 11.30 π.μ. στο Νοσοκομείο Λήμνου η συγκέντρωση σωματείων και φορέων

Στη Λήμνο περνάει η σκυτάλη των αγώνων που κάνουν οι νησιώτες του Βόρειου Αιγαίου για την Υγεία, μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις που οργάνωσαν σε Σάμο και Ικαρία το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς των νησιών. Σήμερα οι κάτοικοι και τα σωματεία της Λήμνου ετοιμάζουν αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος προγραμματίζει επίσκεψη στο νησί τους.

Στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Λήμνου (παλαιά είσοδο) στις 11.30 π.μ. καλούν το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, η Ενωση Ιατρών στο Νοσοκομείο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΗΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΗΜΝΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε συγκέντρωση – αγωνιστική υποδοχή του Υπουργού Υγείας 

Στο Νοσοκομείο Λήμνου, (παλαιά είσοδο), την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 11.30 π.μ.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου

  Την Παρασκευή 30 Αυγούστου επισκέπτεται το Νοσοκομείο Λήμνου ο Υπουργός Υγείας, όχι για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νοσοκομείου τα οποία η κυβέρνησή του γνωρίζει πολύ καλά, αλλά για να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική  που εμπορευματοποιεί τα νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία, που καταδικάζει σε τραγική υποστελέχωση και το νοσοκομείο και τις δομές υγείας του νησιού μας, που παραδίδει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους, που αναγκάζει όλους εμάς που ζούμε στα ακριτικά νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουμε να έχουμε την υγειά μας.

  Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να συμμετέχουν στη συγκέντρωση – αγωνιστική υποδοχή του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Λήμνου, (παλαιά είσοδο), την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 11.30 π.μ. για να βροντοφωνάξουμε «τέρμα πια η κοροϊδία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία»!

Διεκδικούμε :

Για το νοσοκομείο του νησιού μας μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλων των ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου.

Άμεσα να προσληφθούν δεύτερος, παθολόγος, χειρουργός, καρδιολόγος, νεφρολόγος, ακτινολόγος, ΩΡΛ,  ψυχίατρος. Να καλυφθεί η κενή θέση των 2 ιατρών γενικής ιατρικής, του ουρολόγου και οι 7 κενές θέσεις των ειδικευόμενων γιατρών.

Να καλυφθούν οι 2 κενές θέσεις του τοπικού ιατρείου Μύρινας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αφού ο υπάρχων κρίνεται ελλιπής και επικίνδυνος.

Οικονομικά, διοικητικά και επιστημονικά κίνητρα για τους γιατρούς στα νοσοκομεία των νησιών μας στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων της ΟΕΝΓΕ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αυξήσεις στο ιατρικό μισθολόγιο και αναπροσαρμογή του επιδόματος αγόνου.

Κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.

Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου στο νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.

Ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Λήμνου με όλο το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Προμήθεια και λειτουργία μαγνητικού τομογράφου για το νοσοκομείο.

Προκήρυξη της κατασκευής της ψυχιατρικής πτέρυγας

Στελέχωση όλων των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό.

Αγροτικά ιατρεία σε όλα τα χωριά.

Για το νησί μας, πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα για τις αναγκαίες αερομεταφορές –  λειτουργία σταθμού εναέριων μέσων ΕΚΑΒ στη Λήμνο.

Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ, σε καίρια σημεία του νησιού, με οχήματα επανδρωμένα με διασώστες για άμεση παρέμβαση στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού. 

[Φωτογραφία Αρχείου]

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: