Αλέκα Παπαρήγα: Πατριωτισμός είναι να παίρνουμε Patriot, να πηγαίνουμε στη Σαουδ. Αραβία και στο Μάλι;
“Δεν μπορώ να μιλάω με υπόκρουση τον Μπογδάνο…” – Η Αλέκα ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι απολύτως επικίνδυνη όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για τους λαούς της περιοχής.
-Δεν μπορώ να μιλάω με υπόκρουση Μπογδάνο…
Η Αλέκα ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια τη σημερινή της ομιλία στη Βουλή, με τη σπόντα ενάντια στον δεξιό βουλευτή που ζητούσε τον λόγο επί προσωπικού, και συνέχισε κάνοντας μια ολοκληρωμένη ανάλυση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή και τον πόλεμο με τρόπαιο τον ενεργειακό πλούτο της Μεσογείου, όπου δεν εμπλέκονται μόνο οι συνήθειες ύποπτοι, αλλά και όλοι οι μεγάλες παίκτες.
Αρχικά αναρωτήθηκε αν είναι δόκιμος ο όρος του πρωθυπουργού ότι “μεγαλώνουμε την Ελλάδα”. Σχολίασε πως ο κοσμοπολιτισμός και ο εθνικισμός πάνε αντάμα. Ότι η Ελλάδα έδωσε τα πάντα στο ΝΑΤΟ και μετατράπηκε σε ένα μεγάλο επιθετικό προγεφύρωμα, με αποστολές στο Μάλι και τον Περσικό, και τώρα κλείνει το μάτι, μήπως μπορεί να πάρει ως αντάλλαγμα τα 12 ναυτικά μίλια. Αλλά η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι απολύτως επικίνδυνη, τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τους γειτονικούς λαούς της περιοχής.
Οι κρατούντες θεωρούν πως αυτή είναι η κατάλληλη συγκυρία να διεκδικήσουν τα 12 μίλια, με τα εμπόδια στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, για αυτό κρέμονται από το στόμα της εκάστοτε κυβέρνησης των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει όμως καμία επίσημη δήλωση των ΗΠΑ που να αναγνωρίζει και να κατοχυρώνει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και όταν η Τουρκία τα βρει ξανά με τις ΗΠΑ ή υποκύψει στον εκβιασμό τους, έχει τελειώσει η ιστορία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο πάνε περιπατο.
Μη σας φανεί περίεργο να φτάσουμε στη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, σε μερικά χρόνια, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι προς τα εκεί κατευθύνουν οι μαέστροι την επίλυση των ελληνοτουρκικών ιδαφορών, δίνοντας ίσως κάποια άλλα ανταλλάγματα στην αστική τάξη της Ελλάδας την παραχώρηση της συνδιαχείρισης.
Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της ενιαίας ελληνικής επικράτειας και της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια. Και όποιο κράτος δεν τα αποδέχεται, ενδιαφέρεται για αλλαγή συνόρων. Το ΚΚΕ παίρνει όμως πριν από όλα υπόψη ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να χάσει τον πλούτο που υπάρχει στο έδαφος και το υπέδαφος. Αυτή τη στιγμή ο πλούτος δεν του ανήκει, τον κουμαντάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Αυτός δεν είναι λόγος να αδιαφορήσουμε για τα σύνορα. Εμείς παλεύουμε αυτός ο πλούτος να γίνει δικός του, να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού.
Στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα, γιατί δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά στον ελληνικό Τύπο στο ΚΚ Τουρκίας. Ένα κόμμα που έχει τις ίδιες θέσεις με το ΚΚΕ για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και για το Κυπριακό, που κατήγγειλε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και θεωρείται προδοτικό στη χώρα του, ενώ είναι τυπικά παράνομο, χωρίς συνταγματική αναγνώριση. Παρόλα αυτά, οι θέσεις του δε βρίσκουν καμία προβολή, ενώ όταν κάνει μια δήλωση ο Γερουσιαστής Μενέντες καλύπτει μισό δελτίο ειδήσεων.
Αυτές οι θέσεις δεν είναι πατριωτισμός; Πατριωτισμός είναι να αγοράζουμε Πάτριοτ για να τους στέλνουμε στη Σαουδική Αραβία και να πηγαίνουμε στο Μάλι της Αφρικής;
Στο τέλος έθεσε και το ρητορικό ερώτημα γιατί δεν έχουν λυθεί ως τώρα το Κυπριακό και το Παλαιστινιακό ζήτημα, που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες.
Γιατί δε λύθηκαν; Δεν έχω δει την ελληνική κυβέρνηση να παίρνει πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους. Παίρνει πρωτοβουλίες μόνο για το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, τα διάφορα γεωστρατηγικά συμφέροντα της μιας ή της άλλης δύναμης.
Ο καθένας καταλαβαίνει λοιπόν γιατί ανησυχεί -ας χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη μόνο- για το πού τραβάνε τα πράγματα…