Ήταν κάποτε μια χώρα που τη λέγανε Υεμένη
Μετά την ανάδειξη ενός προέδρου φίλα προσκείμενου στις ΗΠΑ, που ήταν κι ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν κι άρχισαν να διαμαρτύρονται. Και τότε άρχισε μια καταστροφική ιμπεριαλιστική επέμβαση, για την οποία ελάχιστα γνωρίζουν οι λαοί του δυτικού κόσμου.
Η σφαγή της Υεμένης σε αριθμούς
Στο νοτιότερο άκρο της αραβικής χερσονήσου, υπήρχε κάποτε μια χώρα που τη λέγανε Υεμένη. Οι κάτοικοί της δε ζούσαν τόσο πλουσιοπάροχα όσο οι υπόλοιποι στη χερσόνησο, αφού δεν είχαν τα ίδια αποθέματα σε πετρέλαιο και έτσι η χώρα αυτή χαρακτηρίζονταν ως η φτωχότερη της περιοχής. Πέρα από τη φτώχεια όμως, οι άνθρωποι που ζούσαν σε εκείνη τη χώρα, είχαν αναγκαστεί να μάθουν να ζουν και με την καθημερινή παρουσία αμερικανικών drones που τους βομβάρδιζαν για χρόνια, ώστε να τους φέρουν τη δημοκρατία. Παρόλες τις αντιξοότητες, οι κάτοικοι εκείνης της χώρας, προσπαθούσαν να ζήσουν τις ζωές τους. Να κάνουν οικογένεια, παιδιά, να δουλέψουν και να φάνε.
Μια μέρα, γίναν εκλογές και πρόεδρος εκλέχθηκε ένας αγαπημένος των ΗΠΑ. Οι κάτοικοι ενοχλήθηκαν, όχι τόσο γιατί ο πρόεδρός τους ήταν το παραπαίδι αυτών που τους ανατίναζαν. Αυτό το είχαν συνηθίσει. Αλλά κυρίως γιατί στις εκλογές από τις οποίες εκλέχθηκε ο νέος πρόεδρος, κατέβαινε μόνο ένας υποψήφιος. Αυτός δηλαδή που κέρδισε. Έτσι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται.
Και μετά, αυτό:
8 χώρες υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, άρχισαν να βομβαρδίζουν την Υεμένη. Η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Ιορδανία, το Σουδάν(;!), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.
2 ήταν οι διαφορετικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν η Σαουδική Αραβία και οι εταίροι της στην Υεμένη. Η πρώτη ονομάστηκε Decisive Storm ( Αποφασιστική Καταιγίδα ) και επειδή δεν αποδείχθηκε τόσο αποφασιστική, τη δεύτερη την ονόμασαν Restoring Hope ( Αποκαθιστώντας την Ελπίδα ).
0 (μηδενική) ήταν σχεδόν η καταδίκη για την εισβολή από την παγκόσμια κοινότητα, ενώ έκπληξη είχαν προκαλέσει τότε και οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία, που λίγο πολύ είπαν, “Καλά τους κάνουνε. Άντε να έρθουν μια βόλτα και από δω”.
3.3 δισεκατομμύρια σε όπλα πούλησαν στη Σαουδική Αραβία οι Βρετανοί
130 δισεκατομμύρια σε όπλα πούλησαν στη Σαουδική Αραβία οι ΗΠΑ
40 δισεκατομμύρια σε όπλα πούλησαν οι ΗΠΑ στο Κατάρ, χώρα που συμμετέχει στους βομβαρδισμούς, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αγοραπωλησία όπλων για το 2015. Μπράβο Ομπάμα.
70 αεροπορικές επιδρομές έκαναν ενάντια στην Υεμένη οι ΗΠΑ, μόνο μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2017. Μπράβο Τραμπ.
10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
40.000 έχουν τραυματιστεί
39 νοσοκομεία και ιατρεία έχουν βομβαρδιστεί από το συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας
0 κάτοικοι της Υεμένης έχουν καταφέρει να φύγουν από τη χώρα σαν πρόσφυγες, αφού η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλει παντελή απομόνωση στη χώρα, από στεριά και θάλασσα.
0 είναι οι εισαγωγές και οι εξαγωγές που επιτρέπονται στην Υεμένη από το σαουδαραβικό συνασπισμό, καταδικάζοντας τους κατοίκους σε λιμό, λοιμό και θάνατο.
90% των τροφίμων και των φαρμάκων που χρειάζεται η Υεμένη, τα εισήγαγε από το εξωτερικό πριν την έναρξη της Σαουδαραβικής εισβολής.
3.300.000 παιδιά και έγκυες κινδυνεύουν από το λιμό που έχει προκύψει σαν αποτέλεσμα
7.000.000 άνθρωποι συνολικά δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε τροφή, με το λιμό να προβλέπεται να φτάσει σύντομα σε “βιβλικές διαστάσεις”.
1 μόνο θέση δώσαν στη Σαουδική Αραβία, στην επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ προφανώς δικαιούνταν παραπάνω.
1 μόνο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών φέρεται να έχει απειλήσει η Σαουδική Αραβία, ώστε να εξαιρεθεί από τη λίστα των χωρών που διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.
0 είναι οι καμπάνιες που έχουμε δει να διεξάγονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου, όπως ας πούμε #prayForAden, την πρωτεύουσα της Υεμένης.
Χ άνθρωποι ξέρουν πως στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα της Υεμένης είναι η Sanaa