Όψεις κανονικότητας στη Μέκκα της «δημοκρατίας και ελευθερίας»

Στη χώρα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας» που «ηγείται του ελεύθερου κόσμου στην αντιπαράθεση με τον αυταρχισμό» περιστατικά όπως οι κρατικές δολοφονίες είναι καθημερινότητα.

Ένα ον στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές του Ιλινόις, το πρωί της 6ης Ιούλη, εκτέλεσε μια 36χρονη μαύρη γυναίκα που έπασχε με σχιζοφρένεια μέσα στο σπίτι της, πυροβολώντας τη στο κεφάλι επειδή «φοβήθηκε» ότι θα του πέταγε ζεστό νερό, τη στιγμή που η γυναίκα είχε πέσει ήδη στα γόνατα!

Το έχουμε ξαναπεί: η φρίκη δεν περιγράφεται με λόγια, τουλάχιστον από εμάς. Για το περιστατικό, σαν τέτοιο, δεν θα κάνουμε κάποιο σχόλιο, πέρα από το ότι κάποια στιγμή αυτοί οι «λογαριασμοί» με τη βαρβαρότητα του σάπιου αστικού κράτους θα ξεπληρωθούν. Οι κραυγές και τα κλάματα των καταπιεσμένων θα βρουν δικαίωση.

Θα σχολιάσουμε, όμως, κάποιες «προεκτάσεις».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν έσπευσε να κάνει ανάρτηση στo X, που ανέφερε «Ο θάνατος της Sonya στα χέρια ενός αστυνομικού μας υπενθυμίζει ότι πολύ συχνά οι Μαύροι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν φόβους για την ασφάλειά τους με τρόπους που πολλοί από εμάς δεν το κάνουμε. Η οικογένεια της Sonya αξίζει δικαιοσύνη. (…) Η Τζιλ και εγώ θρηνούμε με την υπόλοιπη χώρα (…) Επικροτώ τις ενέργειες που έγιναν από το γραφείο του Εισαγγελέα της Πολιτείας του Σπρίνγκφιλντ. Ενώ περιμένουμε τη δίωξη της υπόθεσης, ας προσευχηθούμε να παρηγορήσουμε τους θλιμμένους».

Αυτός ο «αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας», όπως μας ζαλίζουν από εχθές όλα τα μέσα της ευρωατλαντικής προαπαγάνδας είναι η επιτομή της υποκρισίας, της φαιδρότητας και του αμοραλισμού, όπως άλλωστε και κάθε αστός πολιτικός στην από κει και την από δω όχθη του ατλαντικού.

Στη χώρα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας» που «ηγείται του ελεύθερου κόσμου στην αντιπαράθεση με τον αυταρχισμό» περιστατικά όπως οι κρατικές δολοφονίες είναι καθημερινότητα.

Δεν αποτελούν κανονικότητα κυρίως λόγω της «κουλτούρας οπλοκατοχής» ή ενός αρρωστημένου φυλετικού ρατσισμού που είναι βαθιά εδραιωμένος, ειδικά σε σώματα καταστολής στις ΗΠΑ.

Αυτά τα περιστατικά είναι κανονικότητα στις ΗΠΑ, ακριβώς γιατί είναι η μητρόπολη του καπιταλισμού. Γιατί το αστικό κράτος απογειώνει τις κατασταλτικές του λειτουργίες για να χτυπά τον λαό. Γιατί με κάθε τρόπο στο όνομα της «προάσπισης των δυτικών αξιών» έχουν πρωτοστατήσει σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Γιατί η ανθρώπινη ζωή και το ανθρώπινο είδος «μετράει πολύ λίγο» εκεί που ο μεγαλύτερος και πιο λατρεμένος θεός είναι το χρήμα και η «ελευθερία» του κεφαλαίου, η προάσπιση της «ατομικής ιδιοκτησίας».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ που στο πρόσωπο του ενσαρκώνονται σφαγές απέναντι στους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύης, Συρίας, Ουκρανίας, Παλαιστίνης -και ποιος ξέρει σε τι άλλα βρωμερά και θανάσιμα σχέδια του ιμπεριαλισμού ήταν μπλεγμένος – βγαίνει να μας πει ότι είναι θλιμμένος για τα δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που πριν 2 μήνες δικαιολογούσε και οργάνωνε την άγρια βία απέναντι σε μαύρους και λευκούς φοιτητές των Πανεπιστημίων των ΗΠΑ που αντιδρούσαν στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το στηρίζουν άπαντες οι ευρωατλαντικοί. Και στη χώρα μας και διεθνώς.

Και με αφορμή αυτό το περιστατικό πρέπει επιτέλους να κλείσουν το στόμα τους όσοι στο όνομα της «προόδου» και του «μικρότερου κακού» έχουν δικαιολογήσει κάθε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κάθε παλιότερη και σύγχρονη μορφή εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, κάθε «μείγμα» καταστολής, κάθε αντιδραστική και ανορθολογική θεωρία.

Οι υπόλοιποι που δεν θεωρούμε τον σοσιαλισμό – όπως επιστημονικά έχει οριστεί η έννοια από τα τέλη του 1800- «ουτοπία», που είμαστε ψυλλιασμένοι απέναντι σε κάθε προσπάθεια φτιασιδώματος του τέρατος, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να μην «κατακλύσει η ζούγκλα τους ανθρώπινους συνοικισμούς».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: