ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Πρόκληση για το λαό μας ο ορισμός από την κυβέρνηση της ΟΔ Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ – Εδώ και τώρα διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ορίσει ως τιμώμενη χώρα την ΟΔ Γερμανίας στη ΔΕΘ, δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους Φίλους και απογόνους, τους Πολιτικούς Πρόσφυγες και τα παιδιά τους, σ’ ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Πρόκληση για το λαό μας, χαρακτηρίζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τον ορισμό από την κυβέρνηση, της ΟΔ Γερμανίας, ως τιμώμενης χώρας στη φετινή ΔΕΘ, και απαιτεί για μία ακόμη φορά τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, φέτος, ανακοίνωσε ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), την ΟΔ Γερμανίας. Κι αυτό όταν 83 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή της χώρας μας από τους Γερμανούς ναζί και 80 χρόνια από την απελευθέρωσή της από το λαό με επικεφαλής το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΛΑΝ-ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές αντιστασιακές οργανώσεις και αιμοδότη, καθοδηγητή, ψυχή και νου το ΚΚΕ, η ΟΔΓ αρνείται  να πληρώσει στην Ελλάδα τις Επανορθώσεις-Πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν αναγνωριστεί στις διεθνείς διασκέψεις (Παρίσι-Λονδίνο κ.ά.).

Βεβαίως η έκφραση άρνησης εδράζεται στο γεγονός ότι όλες ανεξαίρετα οι αστικές κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), ουσιαστικά αρνούνται επίσης τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, δεν απαίτησαν ποτέ μέχρι σήμερα στην πράξη και με αποφασιστικότητα, και με όλες τις αναγκαίες συγκεκριμένες πρακτικές ενέργειες το Γερμανικό χρέος, παρά την όποια φειδωλή και με ψελλίσματα απολογία τους ότι δεν εγκαταλείπουν το αίτημα. Επομένως όλες μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις φέρουν ακέραιες τις τεράστιες ιστορικές και πολιτικές ευθύνες και είναι υπόλογες στο λαό μας που δεν πρέπει αυτό να το ξεχνά.

Και αυτό παρά το πόρισμα της Βουλής το οποίο συγκεκριμενοποιεί και τεκμηριώνει το χρέος του Γερμανικού κράτους στον ελληνικό λαό, γιατί στο λαό που υπέστη όλα τα ναζιστικά εγκλήματα και τις υλικές καταστροφές στην κατοχή οφείλονται τα χρήματα, ενώ τεκμηριώνει με βάση τη ναζιστική δράση το γιατί πρέπει να πληρώσει το λαό μας. Αλλά ούτε σε αυτό το πόρισμα υπάρχει το ζήτημα και ο οι πρακτικές ενέργειες για τη διεκδίκηση.

Είναι επίσης προκλητικό για τον Ελληνικό λαό το γεγονός ότι η ΟΔ Γερμανίας, όχι μόνον αρνείται να πληρώσει -ενώ υποκριτικά δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ηθική ευθύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων που πλήρωσε με αίμα και τεράστιες καταστροφές ο λαός μας κατά την περίοδο της κατοχής- αλλά με την συνενοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων οργανώνουν τη δημιουργία ποικίλων Ιδρυμάτων όπως το ”Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον”, όργανο του ΥΠΕΞ της ΟΔ Γερμανίας που επιδοτείται απ’ αυτό για να χρηματοδοτεί κάποια έργα στις μαρτυρικές πόλεις και χωριά με ψίχουλα μπροστά στο τεράστιο χρέος των πολεμικών αποζημιώσεων, δυστυχώς με τη συμφωνία των Ελλήνων δημάρχων στελεχών των αστικών κομμάτων, πιστεύοντας πως έτσι θα ξεπλυθεί η ναζιστική θηριωδία.

Αλλά και προγράμματα για τη διαμόρφωση της Ιστορίας των Ελληνογερμανικών σχέσεων στα οποία συμφωνούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, μέσω των οποίων επιχειρείται το ξαναγράψιμο της Ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα μέτρα του ιμπεριαλισμού. Γίνεται προσπάθεια να ξεχαστούν τα ναζιστικά εγκλήματα και να θολώσουν την Ιστορική μνήμη με στόχο να ξεχαστεί το χρέος της ΟΔ Γερμανίας για τις πολεμικές Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις που οφείλει στη χώρα μας. Και στοχεύουν να διδάσκονται στα Ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην ίδια ρότα είναι και το ”Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας” που το χρηματοδοτεί και το ελληνικό κράτος.

Όλα, δε, αυτά, προκειμένου τόσο οι κυβερνήσεις όσο και η αστική τάξη της Ελλάδας, που στην κατοχή είτε συνεργάστηκαν με τους ναζί δολοφόνους κατακτητές του λαού είτε εγκατέλειψαν το λαό που απελευθέρωσε τη χώρα με τίμημα ακόμη και τη ζωή του, συμπορευόμενοι με τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους, να μην διαταράξουν τις μεταξύ τους συμμαχικές σχέσεις σε ΕΕ, τη Βαστίλλη των λαών, και στο ΝΑΤΟ που σπέρνει το θάνατο δολοφονώντας άλλους λαούς.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), σταθερά μαζί με το τιμημένο ΚΚΕ θέτουν το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων σε όλες τις μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και σε διεθνή πλαίσια, όπως με όλες τις κοινοβουλευτικές μορφές, (ερωτήσεις, επερωτήσεις αναφορές, κ.λπ.), κατάθεση από το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή και την Κομισιόν αναφοράς για τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις, την οποία απέρριψαν, ενώ, ουσιαστικά, δεν υποστηρίχτηκε ούτε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει επιδώσει αλλεπάλληλα υπομνήματα στο Ελληνικό ΥΠΕΞ, απαιτώντας εδώ και τώρα να ξεκινήσει η κυβέρνηση τη διεκδίκηση, αλλά η κυβέρνηση απαξιεί να μας συναντήσει σαν Οργάνωση αγωνιστών της απελευθέρωσης, όπως απαξιεί να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), για μια ακόμα φορά, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να διεκδικήσει η κυβέρνηση τις πολεμικές αποζημιώσεις, με καμπάνια που εξελίσσεται σε όλη τη χώρα, καθώς φέτος η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει κηρύξει το 2024 χρονιά διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων-Πολεμικών αποζημιώσεων και εξελίσσεται μεγάλη καμπάνια σε όλη τη χώρα με πολύμορφες δράσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, απ’ όλα τα Παραρτήματά μας.

Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να ορίσει ως τιμώμενη χώρα την ΟΔ Γερμανίας στη ΔΕΘ, δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους Φίλους και απογόνους, τους Πολιτικούς Πρόσφυγες και τα παιδιά τους, σ’ ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, μια ακόμα φορά, καλεί την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, κ.λπ.), με συγκεκριμένες ενέργειες και σχέδιο, επιτέλους, να διεκδικήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο, χωρίς υπαναχωρήσεις και υποκριτικές απολογίες από την Γερμανική κυβέρνηση να πληρώσει τις επανορθώσεις-πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στο λαό της χώρας μας για τα ναζιστικά εγκλήματα και καταστροφές σε βάρος τους. Γι’ αυτό χρειάζεται να γίνει υπόθεση λαϊκής πάλης».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: