Συνεχίζεται το μακελειό στη Γάζα με τέσσερις νέους νεκρούς κι εκατοντάδες τραυματίες

Ανεβαίνει κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα, με τέσσερις ακόμα νεκρούς στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, ανάμεσά τους κι ένας 15χρονος.

Δεν έχει τελειωμό το έγκλημα του Ισραήλ που διαδήλωση της Παρασκευής στη Γάζα σκότωσε τρεις ενήλικες κι ένα 15χρονο αγόρι. Από τους 684 τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένας Γάλλος φωτογράφος, τουλάχιστον 120 δέχτηκαν πραγματικά πυρά. Ένας 23χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφότου ένα δακρυγόνο διαπέρασε το πρόσωπό του. Τους δυο τελευταίους μήνες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 124 Παλαιστίνιοι, ενώ από ισραηλινής πλευράς δεν έχει σημειωθεί καμία απώλεια, παρότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να εξισώσει τη δολοφονική του δράση με τους χαρταετούς των Παλαιστινίων που μεταφέρουν εύφλεκτη ύλη που καίει τα σπαρτά των εποίκων.

Ο Εμμανουέλ Νασχόν, εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών περιέγραψε τους διαδηλωτές στη Γάζα ως “ηλίθιους γεμάτους μίσος” και έκανε λόγο για “Hamas Jugend” παρομοιάζοντάς την δηλαδή με τη χιτλερική νεολαία της ναζιστικής Γερμανίας.

“Δε ζητάμε το φεγγάρι”, λέει ο Αμέρ Αμπού Χαλάφ, 20χρονος φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων που συμμετείχε στις διαδηλώσεις της Παρασκευής, λέγοντας πως στόχος των κινητοποιήσεων είναι “να σπάσουμε την πολιορκία και να κάνουμε τον κόσμο να αναγνωρίσει το δικαίωμα μας στην επιστροφή”.

 

Με πληροφορίες από: reuters.com

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: