Αλουμινάς σκοτώθηκε ακαριαία μετά από πτώση του από τον 3ο όροφο του 1ου Λυκείου Καματερού – Τρεις νεκροί σε οικοδομές σε μόλις ένα 24ωρο!

Σήμερα άλλοι δύο οικοδόμοι ξεκίνησαν για το μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ… Οι χώροι δουλειάς στην κυριολεξία έχουν γίνει παγίδες θανάτου λόγω της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας αλλά και λόγω των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας

Στους τρεις νεκρούς οικοδόμους έχει ανέβει ο τραγικός απολογισμός των εργατικών δυστυχημάτων σε μόλις ένα 24ωρο, επιβεβαιώνοντας ότι οι εργασιακοί χώροι έχουν μετατραπεί στην κυριολεξία σε αρένες θανάτου.

Μετά τον άτυχο 59χρονο από το Πακιστάν που έχασε τη ζωή του χθες πέφτοντας από ύψος περίπου πέντε μέτρων μέσα σε φρεάτιο ασανσέρ, σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή της Κνωσού στο Ηράκλειο, σήμερα άλλοι δύο οικοδόμοι ξεκίνησαν για το μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Νέο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά στο 1ο Λύκειο Καματερού, με έναν ελεύθερο επαγγελματία αλουμινά να χάνει ακαριαία τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών.

Επιπλέον, ένας ελαιοχρωματιστής σκοτώθηκε όταν έπεσε από μεγάλο ύψος, ενώ δούλευε σε σκαλωσιά στο Άργος, κατά την διάρκεια εργασιών ελαιοχρωματισμού σε διαμέρισμα 3ου ορόφου.

Στο Άργος, ένας ακόμη εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο «Αττικό» νοσοκομείο. Ο νεκρός εργάτης στο Άργος είναι 20 ετών και ο σοβαρά τραυματίας 47 ετών.

Στο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί 1ο Λύκειο Καματερού, όπως έγινε γνωστό, ο οικοδόμος δούλευε σε εργολάβο που είχε αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και έπεσε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργολάβος προσήχθη από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικοδόμος άλλαζε τα αλουμίνια σε παράθυρα στην εξωτερική μεριά αίθουσας, σε μπαλκόνι στο οποίο δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο, βρίσκονται ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Παναγιώτης Γάκιας, μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του τοπικού Παραρτήματος καθώς και οι δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θοδωρής Σκολαρίκος και Έφη Καλτέκη.

Παραμένουν στον χώρο, αναμένοντας κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

***

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΟΥΛΑΣ
Παγίδες θανάτου οι χώροι δουλειάς λόγω εντατικοποίησης, έλλειψης μέτρων ασφάλειας και ελέγχων
Δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για τους τρεις νεκρούς εργάτες του κλάδου σε ένα 24ωρο

«Οι χώροι δουλειάς στην κυριολεξία έχουν γίνει παγίδες θανάτου λόγω της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας αλλά και λόγω των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας» επισημαίνει σε δήλωσή του στο 902.gr ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων για τους τρεις νεκρούς εργάτες σε μόλις ένα 24ωρο.

Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, η σημερινή υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αλλά και ο προηγούμενος Άδωνις Γεωργιάδης έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί επανειλημμένα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας έχει ενημερώσει και έχει αναδείξει την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Ωστόσο, επί της ουσίας η κατάσταση χειροτερεύει.

Τα ζητήματα των μέτρων υγείας και ασφάλειας έχουν τεθεί με συγκεκριμένα αιτήματα και πρόσφατα αλλά και παλαιότερα στους υπουργούς Εργασίας, μέσα από απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεκριμένες καταγγελίες με συγκεκριμένα περιστατικά σε χώρους δουλειάς.

Αυτό που αποδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη είναι η επαναλειτουργία των μεικτών Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας για τις κατασκευές που οι κυβερνήσεις αρνούνται να υλοποιήσουν. Τα αποτελέσματα είναι αυτά. Τρεις νεκροί σε μόλις ένα 24ωρο».

Καταλήγοντας απαίτησε «άμεσα μέτρα και καλούμε όλους τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές με τον αγώνα και τη συσπείρωση στα συνδικάτα, να υπερασπιστούμε τη ζωή μας» και ξεκαθάρισε πως «στις 17 Απρίλη, μέρα πανελλαδικής απεργίας παλεύουμε για διεκδικήσεις που έχουν άμεσα σχέση, στην κυριολεξία, με τη ζωή μας. Να πηγαίνουμε γεροί στη δουλειά, να γυρίζουμε γεροί στο σπίτι. Να έχουμε μέτρα ασφάλειας, να έχουμε σύμβαση, μεροκάματα για να μπορούμε να ζήσουμε και την ασφάλισή μας».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: