Φόρος αίματος στο βωμό του κέρδους! – Σκοτώθηκε εργαζόμενος σε εργοστάσιο στην Αταλάντη
Το ΕΚ Λαμίας τονίζει πως «η υπερεντατικοποίηση της εργασίας είναι κανόνας. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 7ήμερα, κάτω από συνθήκες μεγάλης πίεσης και φόρτου εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά συχνό φαινόμενο
Εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 48χρονο εργαζόμενο, σημειώθηκε στο εργοστάσιο της «Atlas Tapes» στην Αταλάντη Φθιώτιδας, που κατασκευάζει ταινίες και άλλα υλικά συσκευασίας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, με τον 48χρονο να τραυματίζεται θανάσιμα από το μηχάνημα παραγωγής στο οποίο ήταν χειριστής.
Το νέο εργατικό δυστύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα των νεκρών της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Μια λίστα που μεγαλώνει καθημερινά, με την κυβέρνηση την ίδια στιγμή να φέρνει για ψήφιση το νομοσχέδιο τερατουργημα που αυξάνει ακόμη περισσότερο την εντατικοποίηση, καταργεί το ΣΕΠΕ και μετατρέπει τους χώρους εργασίας σε σύγχρονα κάτεργα.
Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Atlas tapes» στην Αταλάντη Λοκρίδας εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.
Το ΕΚ Λαμίας τονίζει πως «η υπερεντατικοποίηση της εργασίας είναι κανόνας. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 7ήμερα, κάτω από συνθήκες μεγάλης πίεσης και φόρτου εργασίας. Τα εργατικά ατυχήματα δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά συχνό φαινόμενο.
Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Να γίνει έλεγχος για την παράνομη 7ήμερη απασχόληση και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για τις συνθήκες και τα μέτρα προστασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Στο βωμό των κερδών των εργοδοτών θυσιάζεται ακόμα και η ίδια η ζωή των εργατών. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη στους χώρους δουλειάς με το νομοσχέδιο-έκτρωμα που θέλουν να περάσουν στη Βουλή τσακίζοντας ουσιαστικά τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, χτυπώντας το οχτάωρο με το να να δουλεύουν οι εργαζόμενοι από δέκα ώρες και πάνω, με το να έχουν μεγαλύτερα εμπόδια στη συλλογική διεκδίκηση και δράση».
Πηγή: 902.gr