Κλαρκ συνέθλιψε πόδι εργαζόμενης στη Θήβα – Καταγγελία του Σωματείου “Ο Σπάρτακος”
«Αποκλειστικά και μόνη υπεύθυνη για το ατύχημα είναι η εργοδοσία», υπογραμμίζει το Σωματείο, τονίζοντας πως «τα αίτια βρίσκονται στις συνθήκες εντατικοποίησης που έχουν επιβληθεί».
Δραματική παραμένει η κατάσταση σε πολλούς χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, με τους εργάτες να πληρώνουν με τη ζωή ή τη σωματική τους ακεραιότητα την εργοδοτική ασυδοσία, τα εξαντλητικά ωράρια και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, μια γυναίκα στη βιομηχανία “Μόρνος” στη Θήβα είδε το πόδι της να καταπλακώνεται από κλαρκ στη διάρκεια, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κουντεπιέ της. Την εντατικοποίηση της δουλειάς αναδεικνύει ως αίτιο του σοβαρού ατυχήματος το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Νομού Βοιωτίας “Ο Σπάρτακος” σημειώνοντας πως: «Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα», προσθέτοντας πως, κατά τη διάρκεια της νυκτερινής βάρδιας στις 29 προς 30 Ιούλη 2020, κλαρκ με συμπαγή ελαστικά, πάτησε το πόδι εργαζόμενης με αποτέλεσμα να συνθλιβεί το κουντεπιέ του ποδιού της.
Η συνάδελφος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Θηβών στον Ερυθρό Σταυρό όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται».
«Αποκλειστικά και μόνη υπεύθυνη για το ατύχημα είναι η εργοδοσία», υπογραμμίζει το Σωματείο, τονίζοντας πως «τα αίτια βρίσκονται στις συνθήκες εντατικοποίησης που έχουν επιβληθεί».
«Σ’ αυτές τις συνθήκες, όπου η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θηβών συνεχίζεται και αυτό το εργατικό ατύχημα επιβεβαιώνει ότι η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του νοσοκομείου είναι αναμφισβήτητη».
«Οι εργαζόμενοι απαιτούμε τη στελέχωση και εξειδίκευση του Νοσοκομείου Θηβών καθώς και τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα εργατικά ατυχήματα (έως την αποκατάσταση) που συμβαίνουν καθημερινά στις βιομηχανίες Θηβών – Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Ατυχήματα που τα περισσότερα από αυτά δεν γίνονται γνωστά, γιατί οι εργοδότες με τους μηχανισμούς τους τα κρύβουν».
«Απαιτούμε από την εργοδοσία της “Μόρνος”:
- «Να λάβει κάθε μέτρο για να μη συμβεί άλλο ατύχημα στο εργοστάσιο.
- Να φροντίσει και να αναλάβει το κόστος για ό,τι χρειαστεί η συνάδελφος μέχρι την πλήρη αποκατάστασή της από το ατύχημα.
Στη συνάδελφο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και θα είμαστε στο πλευρό της σε ό,τι χρειαστεί».