Νεκρός εγκαυματίας εργάτης της Motor-Oil – Υπέκυψε μετά από 10 μήνες αγώνα να κρατηθεί στη ζωή
Ο 43χρονος Φίλιππος Παππάς έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από δέκα μήνες νοσηλείας. Ο τραγικός θάνατός του επαναφέρει τα κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος και τις ευθύνες της εργοδοσίας.
Ο 43χρονος εργάτης Φίλιππος Παππάς έχασε τη ζωή του στα 43 του χρόνια, δέκα μήνες μετά από την ισχυρή έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε στα διυλιστήρια της Motor-Oil.
Ο 43χρόνος εργάτης, που είχε τραυματιστεί σοβαρά μαζί με τρεις συναδέλφους του, έδωσε μεγάλη μάχη τους τελευταίους δέκα μήνες να κρατηθεί στη ζωή, αρχικά στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου και αργότερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ. Εξέπνευσε όμως σήμερα τα ξημερώματα, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένειά του, την τοπική κοινωνία και τους συναδέλφους του, που τον αποχαιρετούν συγκινημένοι και σημειώνουν ότι ως την τελευταία στιγμή, προσπαθούσε να σώσει τους συναδέλφους του.
Ο τραγικός θάνατος του Φίλιππου Παππά επαναφέρει κάποια κρίσιμα ερωτήματα για τις συνθήκες του ατυχήματος και τις ευθύνες της εργοδοσίας. Γιατί η εταιρεία μετέφερε τους τραυματίες με δικά της οχήματα; Γιατί δεν τους μετέφερε στην Κόρινθο και όχι στο Θριάσιο, που διαθέτει ειδική μονάδα για τους εγκαυματίες; Γιατί η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ και όχι αμέσως από την ίδια τη Motor Oil; Ποια ήταν η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το κτίριο της μονάδας όπου έγινε η έκρηξη; Γιατί οι πληροφορίες για το ατύχημα και τις εγκαταστάσεις της Motoroil διέρρεαν με το σταγονόμετρο;
Και πάνω απ’ όλα, γιατί μια σειρά ατυχήματα σε χώρους υψηλού κινδύνου συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της συντήρησης, μιας διαδικασίας δηλαδή που δε φέρνει κέρδη στις επιχειρήσεις, για αυτό υπάρχει αφόρητη χρονική πίεση, ελλιπή μέτρα και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, όπως είχε καταγγείλει ο Χρήστος Ματαράγκας από το Ταξικό Σωματείο στην Ενέργεια (Νομών Αττικής-Βοιωτίας-Εύβοιας-Κορινθίας), για να προσθέσει πως “από τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες εισπράττουμε μόνο αέρα”.