Πανδημία απολύσεων… – Δεκαδες απολύσεις εν μέσω κορονοϊού στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία – Όμιλος Carlsberg

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Αττικής παρενέβη άμεσα. Η διεύθυνση της επιχείρησης δεν άφησε τους συνδικαλιστές να μπουν μέσα στα γραφεία της επιχείρησης, με πρόσχημα τα μέτρα για τον κορονοϊό…

 

Το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αττικής & Νήσων πραγματοποίησε παρέμβαση στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Carlsberg, προκειμένου να καταγγείλει τις δεκάδες απολύσεις που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα και να συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας.

Η διοίκηση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, ο Δ/νων Σύμβουλος και ο Δ/ντης Πωλήσεων, συνάντησαν τους συνδικαλιστες στην είσοδο των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να τους επιτρέψουν την είσοδο στα γραφεία της εταιρείας επικαλούμενοι προσχηματικά τα μέτρα για τον Κορονοϊό και παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί για το αίτημα του συνδικάτου για συνάντηση, γραπτά και τηλεφωνικά, δύο ημέρες πριν. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία η αντιπροσωπεία του συνδικάτου ζήτησε ανάκληση των απολύσεων, με τους διοικούντες την εταιρεία να απαντούν με το κυνικό κάναμε “κάποιες αλλαγές” και θα “τοποθετηθούμε γραπτώς γι’ αυτά που μας καταλογίζετε”, και ” οχυρώθηκαν” μέσα στα γραφεία της εταιρείας, με το συνδικάτο να τους ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει και θα επιστρέφει κάθε μέρα, μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Οι συνδικαλιστές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με ολους τους εργαζόμενους που προσέρχονταν για να μπουν στα γραφεία, μοίρασαν την ανακοίνωση και τους κάλεσαν σε συσπείρωση στις γραμμές του, να οργανωθούν για να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της εταιρείας, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν φυσικά εδώ.

Τέλος, μετέβησαν στην επιθεώρηση εργασίας, η οποία ήταν κλειστή, με την μία (1)!!! υπάλληλο να τους λέει ότι η επικοινωνία γίνεται πλέον μονο με mail (!), αποδεικνύοντας στην πράξη αυτό που καταγγέλλουν απο την πρώτη στιγμή τα ταξικά συνδικάτα, ότι δηλαδή πέρα απο πλήθος των αντεργατικών μέτρων που πρόσθεσε η κυβέρνηση στο οπλοστάσιο της εργοδοσίας προκειμένου να φορτώσει την κρίση στους εργαζόμενους, έδωσε εντολή στις επιθεωρήσεις εργασίας να αποτραβηχτούν ακόμη περισσότερο απο τους χώρους δουλειάς, για να επικρατήσει πλήρως η ασυδοσία και να έχει λυμένα τα χέρια της η εργοδοσία, για να απολύει σε συναντήσεις με το Skype και να τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων…

Υγ: Οι δεκάδες απολύσεις και η εργοδοτική αυθαιρεσία δείχνουν ποια είναι τελικά η πραγματικότητα πίσω από τις “κοινωνικές ευαισθησίες” που βάζουν στη βιτρίνα οι επιχειρήσεις, για να δείξουν ότι “είναι ένα με τους εργαζόμενούς” τους, αλλά και το περιβόητο “αναπτυξιακό τους θαύμα“.

Προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση είναι τα κέρδη και τίποτα άλλο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: