Fake news τώρα και στη Βουλή…

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος Παλαιστίνιος δεν συνελήφθη επειδή ανέβασε τη σημαία της πατρίδας του αλλά επειδή κατέβασε την ελληνική σημαία, διερωτώμενη προς όσους αντέδρασαν στη σύλληψή του: «Αυτό δεν σας ενοχλεί;»!

Την τιμητική τους και στη Βουλή έχουν τα fake news που διακινούνται από τα κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ. Και πώς αλλιώς να δικαιολογήσουν την ευθυγράμμιση της κυβέρνησής τους με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, αν όχι με ψέματα;

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, ισχυρίστηκε λοιπόν ότι ο 22χρονος Παλαιστίνιος δεν συνελήφθη επειδή ανέβασε τη σημαία της πατρίδας του αλλά επειδή κατέβασε την ελληνική σημαία, διερωτώμενη προς όσους αντέδρασαν στη σύλληψή του: «Αυτό δεν σας ενοχλεί;»! Την ίδια πάντως σίγουρα δεν την ενοχλεί να αναπαράγει ένα καραμπινάτο ψέμα που καταρρίφθηκε έως και… από τις επίσημες ανακοινώσεις την πρώτη κιόλας μέρα.

Οπως και να το κάνεις, βέβαια, το λες και λίγο ειρωνεία η αναπαραγωγή των fake news να γίνεται στο πλαίσιο της συζήτησης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας «Σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης του τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο»! Ενός νομοσχεδίου δηλαδή με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει γενικευμένη λογοκρισία στο διαδίκτυο, με πρόσχημα την έννοια – λάστιχο της τρομοκρατίας και διατάξεις που προβλέπουν το άμεσο κατέβασμα όσων αναρτήσεων θεωρούνται «επικίνδυνες» από το αστικό κράτος, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους.

Εξηγείται βέβαια έτσι και γιατί επιχειρούν να επιβάλουν σιωπητήριο σε κάθε φωνή που εναντιώνεται στους σχεδιασμούς και την πολιτική της εμπλοκής: Θέλουν να ακούγεται «στέρεο» και μονότονα η αναμετάδοση των πιο χυδαίων ψεμάτων τους. Με την όρεξη θα μείνουν.

Ριζοσπάστης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: