ΚΚΕ: Να αφαιρεθεί η Κούβα από τη λίστα των «χορηγών της τρομοκρατίας»

Να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα των «κρατών – χορηγών της τρομοκρατίας», του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ζητούν με επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα, καθώς και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κ. Παπαδάκης και Λ. Νικολάου – Αλαβάνος.

Να αφαιρεθεί η Κούβα από την απαράδεκτη λίστα των «κρατών – χορηγών της τρομοκρατίας», του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ζητούν με επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Ο λαός της Κούβας υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες τις βαριές συνέπειες του οικονομικού αποκλεισμού, των ΗΠΑ, που βάζει μεγάλα εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Κούβας και εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών του κουβανικού λαού. Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ ενισχύουν παραπέρα τα μέτρα ενάντια στην Κούβα, με ενέργειες όπως η επαναφορά της Κούβας στη λίστα των “κρατών – χορηγών της τρομοκρατίας”, του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έγινε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ το 2021 και τη διατηρεί σήμερα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Η λίστα αυτή λειτουργεί ως εργαλείο εξαναγκασμού και άσκησης οικονομικής πίεσης ενάντια στον κουβανικό λαό. Αλλωστε, η Κούβα δεν έχει καμία σχέση με τη λεγόμενη τρομοκρατία, αντίθετα πρωταγωνιστεί στην αλληλεγγύη σε άλλους λαούς που έχουν ανάγκη, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, στην περίοδο της πανδημίας COVID-19. Η ένταξη της Κούβας σε αυτήν τη λίστα βάζει μεγάλα εμπόδια στις εμπορικές και οικονομικές της σχέσεις, αφού όποιος συνεργάζεται με την Κούβα κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, ενώ εμποδίζει την Κούβα να προμηθευτεί Ενέργεια, τρόφιμα, ακόμα και τον ιατρικό εξοπλισμό που έχει ανάγκη ο λαός της.

Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στην Κούβα και στον λαό της, απαιτούμε την άμεση διαγραφή της Κούβας από τη λίστα των “κρατών – χορηγών της τρομοκρατίας”, του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, και συνολικά την άρση όλων των απαράδεκτων μέτρων του αποκλεισμού κατά της Κούβας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να στηρίξει το δίκαιο αίτημα της διαγραφής της Κούβας από τη λίστα των “κρατών – χορηγών της τρομοκρατίας”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: