Λιάνα Κανέλλη: Το σλόγκαν του καλοκαιριού είναι “κολυμπάω και γ….ω”

Το εμβόλιο δεν είναι freedom επειδή σου δίνει 150 ευρώ. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ιδεολογικά ότι η ελευθερία έχει τιμολόγιο. Γιατί αν η ελευθερία έχει τιμολόγιο, οι πλούσιοι είναι πιο ελεύθεροι από τους φτωχούς. – Εκπαιδεύεται μια γενιά να θεωρεί άγιο το αφεντικό που του χαρίζει εργασία. Τείνει να είναι ελεημοσύνη η θέση δουλειάς και όχι δικαίωμα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Λιάνα Κανέλλη εμφανίστηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολιάζοντας τα μηνύματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως είναι “ζήτημα βαθιά ιδεολογικό το ποιος ωφελείται” από το φτιαχτό δίπολο εμβολιασμένων vs ανεμβολίαστων και πως “ο έλεγχος πάνω στη μάζα, με τον φόβο, την άρνηση, τον πόνο, τη δυστυχία ή την επιδοματική εξάρτηση” μόνο την εξουσία μπορεί να ωφελεί.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Όταν αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι viral το τραγούδι “το σχολείο είναι πορνείο, τα μαθηματικά και τα ελληνικά είναι τα χειρότερα μαθήματα”, και το σλόγκαν για το καλοκαίρι είναι κολυμπάω και γ…ω -και μην μου πει κανένα ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο τίποτα, αυτό παίζει σε όλο το διαδίκτυο και το βλέπουν όλα τα παιδάκια- και αυτό γίνεται ρεύμα κουλτούρας…. (…) Ήθελα να ξέρω αν οι αντι-εμβολιαστές συνειδητοποιούν, σε ποιο βαθμό κινδυνεύουν από μία κοινωνία που δηλητηριάζεται και αποκτά την αντίληψη ότι πρέπει να μείνει πίσω σε όλα, έτσι ώστε να μπορεί να την ελέγχει, αυτός που την εκμεταλλεύεται και τη βάζει σαν το σκυλί να δουλεύει για να βγάζει λεφτά. Αυτή είναι η ιστορία».

Η Λιάνα Κανέλλη σχολίασε τον άθλιο συσχετισμό της ελευθερίας με το χρηματικό δέλεαρ.

Το εμβόλιο δεν είναι freedom επειδή σου δίνει 150 ευρώ. Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ιδεολογικά ότι η ελευθερία έχει τιμολόγιο. Γιατί αν η ελευθερία έχει τιμολόγιο, οι πλούσιοι είναι πιο ελεύθεροι από τους φτωχούς.

Ενώ στη συνέχεια σχολίασε το εντυπωσιακό στατιστικό για τους συνέδρους του ΚΚΕ, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν κάνει τουλάχιστον μία από τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το ΚΚΕ έχει την αντίληψη ότι είναι καθήκον. Απέναντι στην κοινωνία, τον συνάδελφο, την καθαρίστρια στον χώρο της δουλειάς, στον συνεπιβάτη στο λεωφορείο, τον οδηγό στο τιμόνι. Είναι όριο άμυνας και όριο επίθεσης.

Τόνισε τις ευθύνες της κυβέρνησης για τους αρνητές και τον διάχυτο προβληματισμό, βάζοντας το ερώτημα: Μίλησε ποτέ κανείς στα παιδιά στα σχολεία για τον εμβολιασμό; Ενώ συμπλήρωσε πως “είναι ζητούμενο αν έχουν κάνει όλοι οι βουλευτές το εμβόλιο. Ενδεχομένως υπάρχουν αρνητές και μες στη βουλή. Εγώ θα ήθελα να τους ξέρω“, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για αυτούς που “το παίζουν πατριώτες και θέλουν να σώσουν τη φυλή…” με “διάφορες μπούρδες φασιστοειδείς”.

Εξήγησε πως το βασικό στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι “να τα στείλουμε όλα, από την εκπαίδευση ως την ασφάλιση, στον ιδιωτικό τομέα”. Ενώ σημείωσε, κλείνοντας, πως μες στην πανδημία πολλά πράγματα αλλάζουν προς το χειρότερο.

Εκπαιδεύεται μια γενιά να θεωρεί άγιο το αφεντικό που του χαρίζει εργασία. Τείνει να είναι ελεημοσύνη η θέση δουλειάς και όχι δικαίωμα. Αλλάζουν πολλά μες στην πανδημία προς το χειρότερο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: