Μέτρα προστασίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προανήγγειλε ο Κώστας Πελετίδης

Σειρά μέτρων προστασίας οφειλετών, από απαλλαγή χρεών για τους οικονομικά ασθενέστερους οφειλέτες, μέχρι και ρύθμιση σε πολλές δόσεις προανήγγειλε ο Κώστας Πελετίδης, ενόψει της ένταξης των χρεών προς τους δήμους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της κυβέρνησης από την 1η Μάη.

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους δοκιμαζόμενους από την κυβερνητική πολιτική δημότες εκφράζει για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή της Πάτρας, ενόψει της ένταξης των οφειλών στους δήμους  στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από την 1η Μάη, ακόμα και για χρέη 500 ευρώ. Συγκεκριμένα προγραμματίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 30 Απρίλη ώρα 2 μ.μ ευρεία σύσκεψη φορέων, σωματείων και συλλόγων στο Δημαρχείο της πόλης, με στόχο το σχεδιασμό κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων ώστε να αποτραπούν πλειστηριασμοί της λαϊκής περιουσίας.  Τις προθέσεις του για το ζήτημα έκανε γνωστές ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης σε χθεσινή του συνέντευξη όπου δήλωσε πως το δημοτικού συμβούλιο σχεδιάζει να απαλλάξει από τα χρέη οφειλέτες με χαμηλό εισόδημα, ενώ προβλέπεται ακόμα η αναστολή πληρωμών και σε άλλες περιπτώσεις η διευκόλυνση αποπληρωμής των χρεών με πολύ μεγάλο αριθμό δόσεων. Στηλίτευσε μάλιστα τη στάση άλλων δημάρχων και περιφερειαρχών στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ που δεν έθεσαν καν το θέμα των πλειστηριασμών στην ημερήσια διάταξη, όπως συμβαίνει γενικά με τα λαϊκά προβλήματα. Η λογική του “όλοι ίδιοι είναι” βρίσκει για μια ακόμα φορά τη διάψευσή της στο πρόσωπο αγωνιστών δημάρχων , όπως συμβαίνει στην Πάτρα, που εξαντλούν και υπερβαίνουν τα ασφυκτικά περιθώρια κινήσεων του υπάρχοντος συστήματος για να συμπαρασταθούν στο λαό. Αυτό χωρίς αυταπάτες ότι τα μέτρα ανακούφισης που με μεγάλο αγώνα και λαϊκή συμπαράσταση καταφέρνουν να πάρουν αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα. Όπως τονίζει κι ο ίδιος ο Πελετίδης στο τέλος της συνέντευής του:

Εάν θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για οριστική λύση, οριστική λύση είναι να αλλάξουμε αφεντικό στην οικονομία. Να γίνει αφέντης αυτός που ιδρώνει καθημερινά και είναι ο εργαζόμενος. Αυτός που κτίζει τη χώρα. Και έχουμε τρόπο να παράγουμε πολλά πράγματα. Όμως δεν τα παράγουμε, διότι η παραγωγή γίνεται εκεί που συμφέρει το κεφάλαιο και όχι εκεί που συμφέρει τον λαό. Είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι ορατό σήμερα, αλλά είναι μονόδρομος για να υπάρξει ανάταση στο λαό μας. Έτσι θα έρθει το χαμόγελο στον κόσμο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: