Οι «δικοί μας» και οι «φίλοι» – Επιβεβαιώνονται οι στενοί δεσμοί της Χρυσής Αυγής με τον κρατικό μηχανισμό και επιχειρηματικούς ομίλους
Αστυνομικοί, στρατιωτικοί, κρατικοί υπάλληλοι, τραπεζικοί και άλλοι, που φαίνεται να υποβοηθούσαν να υποβοηθούσαν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, σε λίστα με 1.250 ονόματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής».
Λίστα με 1.250 ονόματα υποστηρικτών της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και κυρίως διασυνδέσεών της στον κρατικό μηχανισμό έχει αντλήσει σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» η ΕΛ.ΑΣ., από το επονομαζόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Darkweb). Σύμφωνα με τα γραφόμενα, το ηλεκτρονικό αυτό αρχείο περιέχει ονόματα αστυνομικών, στρατιωτικών, κρατικών υπαλλήλων, τραπεζικών και άλλων που φαίνεται να υποβοηθούσαν τη Χρυσή Αυγή σε διάφορες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ αστυνομικούς – εκ των οποίων ορισμένοι κατείχαν σημαντικές θέσεις στη ΓΑΔΑ – επτά ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους, τουλάχιστον πέντε κρατικούς υπαλλήλους, δέκα εκπροσώπους ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας, 22 νομικούς, πέντε μοναχούς σε μοναστήρια εντός κι εκτός Αττικής, ορκωτούς λογιστές και άτομα που φέρεται να έχουν παράσχει σε μέλη της Χρυσής Αυγής «στοιχεία για ατασθαλίες σε δήμους της Βόρειας Ελλάδας».Στο αρχείο υπάρχουν αναφορές – σχόλια της εγκληματικής οργάνωσης για τα πρόσωπα – διασυνδέσεις της, όπως για «δικούς μας» ανθρώπους, για «φίλους που μας προσφέρουν δωρεάν σπίτια», αλλά και κάποιους που καλούσαν μέλη των «πυρήνων» της ναζιστικής οργάνωσης για να τους υποβοηθήσουν σε ποινικές υποθέσεις τους.
Το σχετικό ρεπορτάζ επιβεβαιώνει όσα αναδείχθηκαν και στη δίκη της ΧΑ, δηλαδή τις στενές σχέσεις που είχε η ναζιστική οργάνωση με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και επιχειρηματικούς ομίλους, όπως πάντα συμβαίνει με τέτοιες οργανώσεις και το αστικό κράτος. Αλλωστε, ακόμα και ο ίδιος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς, τη στιγμή της σύλληψής του, προφανώς με εμπιστοσύνη στις διασυνδέσεις αυτές της Χρυσής Αυγής, έλεγε στους αστυνομικούς «είμαι δικός σας, είμαι Χρυσή Αυγή». Επίσης, κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν στη δημοσιότητα διάφορες περιπτώσεις διασύνδεσης της ναζιστικής οργάνωσης με πρόσωπα, και όχι μόνο, από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ διενεργήθηκε ΕΔΕ και στις Ενοπλες Δυνάμεις. Παρά τις ασκηθείσες διώξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν «πειράχτηκαν» – όπως υπογράμμισε η Πολιτική Αγωγή των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠAME – οι διασυνδέσεις της με τον κρατικό μηχανισμό, όπως προκύπτει από τη μία και μοναδική παραπομπή μιας ανθυπαστυνόμου, της Βενετίας Πόπορη…
Σύμφωνα επίσης με το «Βήμα της Κυριακής», η παραπάνω ηλεκτρονική λίστα έχει τεθεί υπόψη και στελεχών των αρχών ασφαλείας, που επιχειρούν να εντοπίσουν τον καταδικασμένο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, που είναι φυγόποινος από τις αρχές Οκτώβρη, μέσω του εντοπισμού του δικτύου υπόθαλψής του. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για οργανωμένο σχέδιο για τη φυγή και την υπόθαλψή του, παρόλο που λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης, η κυβέρνηση και η αστυνομία δήλωναν ότι αν καταδικαστούν τα στελέχη της ΧΑ, θα βρεθούν σε λίγα λεπτά στις φυλακές. Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο μήνες μετά την εξαφάνιση Παππά, φέρεται να έχει εντοπίσει το δίκτυο των ατόμων εντός και εκτός Αττικής που τον υποβοήθησαν, με την έρευνα να στρέφεται και σε χώρες του εξωτερικού, όπως Κεντρική Ευρώπη, Βέλγιο, Γερμανία κ.α., ενώ έχει προχωρήσει σε ένα ευρύ κύκλο άρσεων απορρήτου τηλεπικοινωνιών.
Στο μεταξύ, αμετακίνητος στην άποψη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για να επισπευστεί η άρση της ευρωκοινοβουλευτικής ασυλίας του φασίστα Λαγού παραμένει ο επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου της ΕΕ. Ο Αντριάν Βάσκες Λάδαρα δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο ναζί ευρωβουλευτής είναι 12ος στη σχετική λίστα που πρέπει να εξετάσει η επιτροπή εν ευθέτω χρόνω, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να τηρηθεί η σειρά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οποιαδήποτε απόκλιση από τη διαδικασία, που διαρκεί συνήθως περίπου πέντε μήνες, θα μπορούσε να εκθέσει την Επιτροπή και να δεχτεί κατηγορίες για προκατάληψη (!).
«Οι κανόνες και ο νόμος είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από την ιδεολογία», είπε. Πάντως, πρώην μέλη της Επιτροπής ισχυρίζονται ότι υπάρχει χώρος για την επιτάχυνση των διαδικασιών και ότι ο πρόεδρος έχει περιθώριο να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια.
Πηγή: Ριζοσπάστης