ΣΦΕΑ: Να αναδειχθεί η Γυάρος σε επισκέψιμο τόπο ιστορικής μνήμης

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών καταγγέλλει την επιδίωξη να μετατραπεί σε «αυτάρκη κόμβο νερού και Ενέργειας» το ιστορικό κτίριο των φυλακών της Γυάρου, ένας μνημονικός τόπος του εμφυλίου και της χούντας, όπως προτείνει η βιομηχανία αλουμινίου «Alumil»

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών καταγγέλλει την επιδίωξη να μετατραπεί σε «αυτάρκη κόμβο νερού και Ενέργειας» το ιστορικό κτίριο των φυλακών της Γυάρου, ένας μνημονικός τόπος του εμφυλίου και της χούντας, όπως προτείνει η βιομηχανία αλουμινίου «Alumil». Τονίζει ο ΣΦΕΑ:

«Η Γυάρος και τα άλλα ξερονήσια – τόποι εξορίας δεν πρέπει να παραδοθούν στις “πράσινες” ορέξεις του κεφαλαίου. Πρέπει να αναδειχθεί σε επισκέψιμο τόπο ιστορικής μνήμης, όπως θεσπίστηκε το 2001, με τη διάσωση και αποκατάσταση των κτιρίων – φυλακών που έχτισαν το 1947 οι τότε πολιτικοί κρατούμενοι και όπου υπεράσπισαν τις ιδέες και τους αγώνες τους εξόριστοι δεσμώτες της χούντας».

Και καλεί τα μέλη του την Παρασκευή 28 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής, όπου γίνεται η φιέστα της παρουσίασης του διαγωνισμού για τη Γυάρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: