Συνέντευξη Νίκου Αγγελίδη: Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι δε συναντά μόνο προεκλογικά το ΚΚΕ!

Για ποια ευημερία των λαών μιλάμε στην ΕΕ; Είναι υψηλό βιοτικό επίπεδο να πασχίζεις να αγοράσεις τα βασικά προϊόντα; Να τριγυρνάς στο σουπερμάρκετ με ένα τεφτέρι στο χέρι και να αφαιρείς βασικά αγαθά που δεν μπορείς να αγοράσεις; Να τελειώνει ο μισθός στα μέσα του μήνα; Να μην έχεις να βάλεις βενζίνη ή να χαρτζιλικώσεις το παιδί σου για να πιει έναν καφέ;

Η Κυριακή των ευρωεκλογών πλησιάζει. Εν όψει αυτής της κρίσιμης πολιτικής μάχης, συνομιλούμε με έναν από τους υποψήφιους του ΚΚΕ, τον δημοσιογράφο Νίκο Αγγελίδη. Μας μιλά για τη σημασία αυτής της ψήφου, το κλίμα που συναντά τον κόσμο, τον μύθο της δημοκρατικής ΕΕ όπου οι λαοί ευημερούν, αλλά και για τις μάχες που δίνει το ΚΚΕ για τον ελληνισμό της Διασποράς, χωρίς να περιμένει να τις εξαργυρώσει σε “ψηφαλάκια”.

 -Αν το ευρωκοινοβούλιο έχει γενικά διακοσμητικό ρόλο, μήπως οι ευρωεκλογές δεν έχουν πολύ νόημα;

Το ευρωκοινοβούλιο δεν έχει καθόλου διακοσμητικό ρόλο. Το 90% των νομοσχεδίων που επιβάλλονται στον λαό μας, έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό φυσικά δεν καθιστά αμέτοχες τις κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα που ψηφίζουν σύσσωμα… «δοκιμασμένα» στην Ευρώπη, αντιλαϊκά μέτρα. Έτσι, λοιπόν, οι εκλογές αυτές έχουν σημασία και μεγάλη μάλιστα, γιατί ο λαός πρέπει να απαντήσει μέσα από την ψήφο του στην καπιταλιστική λαίλαπα. Για να μπορεί να ξεμπροστιάζει μέσα από ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ τον πραγματικό ρόλο της ΕΕ που υπηρετεί πιστά και με κάθε τρόπο το κεφάλαιο.

-Τι κλίμα εισπράττεις από τον κόσμο στις προεκλογικές περιοδείες;

Συναντάμε καλό κλίμα και στις περιοδείες και στις συγκεντρώσεις, που άλλωστε είμαστε και οι μόνοι που πραγματοποιούμε μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Εισπράττουμε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει στο ΚΚΕ ότι είναι συνεπής μπροστάρης στους λαϊκούς αγώνες, ότι δεν το συναντά μόνο προεκλογικά και επίσης ότι είναι το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει για τον πραγματικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, αυτής της ένωσης των μονοπωλίων και των λόμπι. Βέβαια βρίσκουμε και κόσμο που είναι κουρασμένος, απογοητευμένος, ίσως και παραιτημένος σε ένα ποσοστό… Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει στόμα με στόμα, χέρι – χέρι να τους πιάσουμε και να τους εξηγήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει και πώς έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο φτωχοποίησης… Είναι μεγάλο στοίχημα αυτοί οι άνθρωποι, να βγουν στους δρόμους, να διεκδικήσουν και το κυριότερο να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι… Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει το ΚΚΕ και ο δρόμος που προτείνει.

-Είναι η ΕΕ μια Ένωση δημοκρατίας και δικαιωμάτων;

Την απάντηση την δίνουν ΟΛΟΙ οι Ευρωβουλευτές πλην των δυο μαχητών του ΚΚΕ, όταν ψηφίζουν πως η δημοκρατία της Ευρώπης, στην «εύρυθμη λειτουργία της», περνάει μέσα από τα συμφέροντα των επιχειρηματικών λόμπι! Δημοκρατία των επιχειρηματιών! Ή μάλλον σωστότερα δικτατορία του κεφαλαίου… Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αυτοπροσδιορίζει τον πραγματικό της ρόλο, μέσα από τα ψηφίσματά της!

-Ισχύει ότι οι λαοί της Ευρώπης ευημερούν και έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο;

Αυτό ήταν το παραμύθι που πούλαγαν εξαρχής… Από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όμως, το ΚΚΕ είχε αποκαλύψει ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος αυτής της λυκοσυμμαχίας απέναντι στην εργατική τάξη, τις λαϊκές οικογένειες. Ευημερούν τα κέρδη των ομίλων από το μόχθο των εργαζομένων.

Υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι να πασχίζεις να αγοράσεις τα βασικά προϊόντα; Να τριγυρνάς στο σούπερ μάρκετ με ένα τεφτέρι στο χέρι και να αφαιρείς βασικά αγαθά που δεν μπορείς να αγοράσεις; Να τελειώνει ο μισθός στα μέσα του μήνα; Να μην έχεις να βάλεις βενζίνη ή να χαρτζιλικώσεις το παιδί σου για να πιει έναν καφέ;

-Είναι αλήθεια ότι η Ευρώπη μας ευεργετεί με κονδύλια και κοινοτικούς πόρους;

Ευεργετεί τους γνωστούς “ευεργετηθέντες”… Εμείς πληρώνουμε αυτά τα κονδύλια που δίνονται στις πολυεθνικές, τους μεγάλους καρχαρίες, τους κεφαλαιοκράτες. Το Ταμείο Ανάκαμψης για παράδειγμα για το οποίο θριαμβολογούν ΟΛΑ τα αστικά κόμματα και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι το ένα “υπερμνημόνιο”, με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που ματώνουν ακόμη περισσότερο το λαό. Και τα κονδύλια του κατευθύνονται για τις επενδύσεις και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των λίγων, όχι για τις ανάγκες των πολλών. Είδατε κανέναν κοινοτικό πόρο να περνάει από τα δικά χέρια μας και να καταλήγει στις τσέπες μας;

-Γιατί διαφωνεί το ΚΚΕ με την επιστολική ψήφο;

Εδώ θέλω να πω κάτι που με αφορά ως Έλληνα της Διασποράς. Έχω ζήσει – ξέρετε – και εργαστεί στις ΗΠΑ μια εικοσαετία…

Για να μην παρεξηγείται, όπως σκόπιμα γίνεται από τα συστημικά ΜΜΕ, η θέση του ΚΚΕ για την επιστολική ψήφο και ειδικά για τους ομογενείς, πρέπει να επισημάνω το εξής: Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει δώσει πραγματικές μάχες για την ελληνική ομογένεια όπου και αν βρίσκεται. Με δυναμικές παρεμβάσεις σε θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι για παράδειγμα η Παιδεία και το συνταξιοδοτικό. Δεν ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για τον ελληνισμό της Διασποράς για να εξασφαλίσει “ψηφαλάκια”, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα. Έχουμε σταθερή στάση στο θέμα της ψήφου των ομογενών με βάση την ουσιαστική και άμεση σχέση τους με την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την ίδια τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, που με ευθύνη της κυβέρνησης είναι μάλιστα ο μοναδικός τρόπος που μπορούν να ψηφίζουν πλέον οι απόδημοι, όλες οι προβλέψεις μας για τους μεγάλους κινδύνους σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας, επιβεβαιώνονται από το πλήθος καταγγελιών που μας καταφτάνουν. Αυτό που χρειάζεται είναι οι Έλληνες του εξωτερικού, που δεν έχουν άλλη επιλογή, να επαγρυπνούν, να καταγγέλλουν τα προβλήματα που προέκυψαν και φυσικά να αξιοποιήσουν την επιστολική ψήφο, βάζοντας στον φάκελο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που υπερασπίζεται τα δικά τους συμφέροντα.

-Πώς μπορεί το ΚΚΕ στην πράξη να κάνει τη διαφορά στην Ευρωβουλή;

Με συνεχείς παρεμβάσεις και αγώνες όπως έχουν κάνει οι δυο ευρωβουλευτές μας Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος. Μέσα από μια δυναμική, μαχητική και ανυπότακτη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο. Μακάρι οι δυο ευρωβουλευτές μας να γίνουν τρεις και ακόμη περισσότεροι, γιατί όσο πιο δυνατή φωνή έχει το ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, τόσο θα «απειλούνται»… και θα «κινδυνεύουν» τα αντιλαϊκά τους σχέδια. ΚΚΕ ακόμη πιο ισχυρό, λοιπόν, δύναμη στο λαό!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: