Θοδωρής Κωτσαντής: Το Φεστιβάλ στέλνει μήνυμα πως η νέα γενιά μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν υπάρχει νέος άνθρωπος ο οποίος θα έρθει στο Φεστιβάλ και δε θα βρει πολλά πράγματα που τον ενδιαφέρουν και πρώτα απ’ όλα απαντήσεις για το πώς πρέπει και πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι πως «η νέα γενιά μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις και πολέμους»

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ είχε συγκλονιστική συμμετοχή, που δεν έχουμε δει για πρώτη μέρα τόνισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Open».

Δεν υπάρχει νέος άνθρωπος ο οποίος θα έρθει στο Φεστιβάλ και δε θα βρει πολλά πράγματα που τον ενδιαφέρουν και πρώτα απ’ όλα απαντήσεις για το πώς πρέπει και πώς μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα σημείωσε, προσθέτοντας ότι το μήνυμα του Φεστιβάλ είναι πως «η νέα γενιά μαζί με το ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορούμε να φτιάξουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, κρίσεις και πολέμους».

Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 καλλιτεχνών, στις συναυλίες, στα αφιερώματα, στις συζητήσεις, στις εικαστικές εκθέσεις κ.α., που κορυφώνονται το Σάββατο με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Ερωτώμενος για την ακρίβεια, ο Θ. Κωτσαντής υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι ποιος πληρώνει και ποιος κερδίζει σε αυτή τη χώρα, γιατί ούτε όλοι είναι χαμένοι, ούτε όλοι είναι κερδισμένοι. Χαμένα, επεσήμανε, είναι τα πλατιά λαϊκά στρώματα οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι νέοι που ψάχνουν για μια φοιτητική στέγη και δεν μπορούν να βρουν, και κερδισμένοι είναι οι ενεργειακοί όμιλοι, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: