Η Χοντρούλα – Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Μιχαήλ Ρομ συνοδεία ζωντανής μουσικής στο STUDIO
Συνεχίζεται στο STUDIO new star art cinema το αφιέρωμα στη Σοβιετική Πρωτοπορία με βουβά αριστουργήματα, σε πρώτη προβολή και συνοδεία ζωντανής μουσικής. Την Τρίτη 8 Οκτώβρη «Η Χοντρούλα» του Μιχαήλ Ρομ.
“Η Μαρία Κριτσωτάκη στους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς και ο Γιάννης Ηλιάκης στα ντραμς και το synthesizer διαδρούν ηχητικά αυτοσχεδιάζοντας, θα δημιουργήσουν την δική τους ηχητική/μουσική επένδυση.”
ΤΡΙΤΗ 8/10/2019 στις 20.30
STUDIO new star art cinema:
ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τηλ 210-8640054 –2108220008
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7.00 ΕΥΡΩ
Σκηνοθεσία: Mikhail Romm.
Σενάριο: Mikhail Romm,
Guy de Maupassant.
Πρωταγωνιστούν: Galina Sergeyeva, Andrey Fayt,
Faina Ranevskaya.
Φωτογραφία: Boris Volchek. Παραγωγή: Ρωσία 1934
Υπόθεση:
Τον Χειμώνα του 1870-1871 η πόλη Ρουέν στη Νορμανδία δέχεται εισβολή από τους Πρώσους. Προκειμένου να εγκαταλείψει τις συνέπειες αυτής της κατοχής, μια ομάδα δέκα ανθρώπων, ταξιδεύοντας με άμαξα, ανέλαβε την επιμέλεια του Dieppe. Δύο έμποροι, δύο αστοί, δύο ευγενείς, δύο μοναχές, ένας δημοκράτης και τελικά η ηρωίδα Pyshka, με το αρχαιότερο επάγγελμα. Όλες και όλοι όμως θα παγιδευτούν σε μια κατοικία Πρώσων αξιωματικών.
Μοναδική λύση διαφυγής είναι να “χρησιμοποιηθεί…”Η σάρκα της Pyshka. Η κοπέλα, αν και υποστήριζε πρωτίστως με προμήθειες την ομάδα της και αργότερα αντιστέκεται, μα εν
συνεχεία αναγκαστικά ενδίδει σε Πρώσους στρατιώτες προς όφελος των υπολοίπων, δεν παύει να αντιμετωπίζεται από τους συνταξιδιώτες της με περιφρόνηση.
Κινηματογραφικό αποτύπωμα:
Ο μεγάλος σκηνοθέτης Mikhail Romm στο πρώτο του φιλμ παρουσιάζει μια πανέμορφη κινηματογράφηση συνδυασμένου σεναρίου και σκηνοθεσίας. Επί της ουσίας, η θέαση μοιάζει σαν ένα σκληρό παραμύθι για πραγματιστές ενηλίκους!
Η Pyshka, προσπαθώντας να επιβιώσει, έχει όλη την καλή διάθεση να συμβιώσει αξιοπρεπώς με τους συνταξιδιώτες της, αλλά γυναίκες και άντρες δεν τη σέβονται. Η μανία τους, όταν εκείνη πιέζεται να ενδώσει, παρά τη θέλησή της, σε Πρώσους στρατιώτες, ώστε όλες/όλοι στην ομάδα να ξανακερδίσουν την ελευθερία τους, αποδίδεται ιδανικά με μια “δηλητηριώδη” περικύκλωση εξαναγκασμού.
Η φωτογραφία αιφνιδιάζει ευχάριστα, αποδίδοντας πιστά τη χρονική αίσθηση ενός άλλου αιώνα. Η σκηνή, στην οποία η “χοντρούλα” Pyshka αρμέγει μια αγελάδα και αισθάνεται μαζί της την απόλυτη, συμβολική ταύτιση, καθώς και εκείνη όλοι την εκμεταλλεύονται, είναι πραγματικά εύστροφη.
Ο ψεύτικος έρωτας των υπολοίπων με πρόχειρα φιλιά, δείχνει την οργανωμένη υποκρισία τους.
Πανέμορφο έργο, με ενδιαφέρον φινάλε.
Η πρωταγωνίστρια κάνει συνολικά μια εκπληκτική ερμηνεία.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε ένα μουσικό περιβάλλον με πολλές καλλιτεχνικές επιρροές.
Στην Αθήνα αποφοιτά απ΄ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο σύγχρονο και Jazz τραγούδι, αλλά και στο λυρικό είδος.
Στην Ολλανδία ολοκληρώνει τις σπουδές της, Jazz Bachelor στο τραγούδι, στο “Prince Claus Conservatoire” με καθηγητές τους Jd Walter, Deborah Brown, Gene Jackson, και άλλους μουσικους της Jazz σκηνής της Νέας Υόρκης.
Το 2016 επιλέγεται από την Ολλανδική ένωση εκπαιδευτών τραγουδιού(NVZ) να εκπροσωπήσει την Ολλανδία στο Young Professionals Programme στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Καθηγητών Φωνής(ICVT) που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη.
Προσφάτως επαναπατρισμένη στη Ελλάδα, σε συνεχή καλλιτεχνική αναζήτηση, δοκιμάζει διαφορετικούς δρόμους όπου η τέχνη την οδηγεί.
Μέσω της μουσικής και του αυτοσχεδιασμού, σε πλαίσια ελευθερίας αλλά και σε μουσικά ιδιώματα όπως η τζαζ, και οι παραδοσιακές μουσικές, βρίσκει την καλλιτεχνική της και προσωπική της εξέλιξη.
Είναι μέλος της ομάδας ελεύθερου αυτοσχεδιαμού Free The Soprano Player που έδρα έχει το Ηράκλειο Κρήτης.
Η Μαρία έχει τραγουδήσει σε τζαζ σκηνές και φεστιβάλ της Ολλανδίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Γιάννης Ηλιάκης
Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει τύμπανα σε ηλικία 14 ετών σε ροκ συγκροτήματα.
Το 2001 ξεκινά μαθήματα drums στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με δάσκαλο το Νίκο Χριστόπουλο και αποφοιτά το 2004. Από το 2004 έως το 2007 σπουδάζει στο Modern Music School Αθήνας, με δάσκαλο το Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους Peter Erskine, Jojo Mayer, Keith Carlock, Simon Goubert, Ramon Lopez, J.Griffin, Γ.
Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο το Χρόνη Μπότσογλου.
Είναι ιδρυτικό μέλος του free jazz συγκροτήματος Outward Bound που έχουν κυκλοφορήσει 2 albums:
-Outward Bound, triple bath 2009
-The path, slam productions 2011
Με το τρίο των Outward Bound έχει συμμετάσχει σε πληθώρα φεστιβάλ μεταξύ άλλων στα International Jazz Meeting Kostas Kouvidis 2010, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ τζαζ της Αθήνας 2010, στο Zante Jazz Festival καθώς και σε Jazz clubs και θέατρα της Ελλάδας.
Από το Σεπτέμβρη του 2011 είναι ο ντράμερ του progressive rock συγκροτήματος Ciccada.
Ασχολείται με την σύνθεση μουσικής, ενώ έχει συμπράξει με διάφορα groups και μουσικούς στο χώρο της jazz, του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και του ροκ.
Δισκογραφία:
Βαγγέλης Κατσούλης- Paraphrases, Utopia 2009
Outward Bound- Intrenclant, Clinical Archives 2010
Outward Bound- The Path, Slam productions 2011
Ciccada- The stories of H.P. Lovecraft, Musea 2012
Γιάννης Χούλης- Μαστίχα μύρισα, FM records 2014
Ciccada- The finest of miracles, Altrock/Fading 2015, Missing Vinyl 2015
Strovili- Strovili, Kόκκινη καρφίτσα, 2015
Yianga- Yianga theme, Homeostasis, Fresh Jewels 2016
Ciccada- Tales, Missing Vinyl, 2016
Lefteris Tsakirakis- Nothing revealed, nothing gained, 2017
LUUP- Canticles of the holy Scythe, – I, voidhunger records, 2017
Avlos- Dark not Black, Bandcamp release, 2018
Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6
1 Trackback