“Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;” – Τρελίτσα για τον Καμμένο από την ΕφΣυν
Ένας παρείσακτος υπονομευτής του κυβερνητικού έργου είναι ο Πάνος Καμμένος, μας πληροφορεί εμβρόντητη η ΕφΣυν.
Θυμάστε τότε που συριζαίοι συνέκριναν τον Πάνο Καμμένο (κι αργότερα και την Μεγαλοοικονόμου της ΕΚ) με το Στέφανο Σαράφη; Αυτά είναι last year που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, τουλάχιστον για την άτυπη κυβερνητική ναυαρχίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, που μετά από μόλις 3,5 χρόνια κυριεύτηκε από ιερή οργή για την “ανεξέλεγκτη” δράση του Καμμένου ως υπουργού Άμυνας.
Έτσι λοιπόν σε ένα πραγματικά μνημειώδες πρωτοσέλιδο, η εφημερίδα διατείνεται πως ο “Π.Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα” και πως “Αθήνα και Ουάσινγκτον αδειάζουν τον υπ. Άμυνας για Μακεδονικό και βάσεις” , ενώ “Η Αμερικανική κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις του”. Μάλιστα, με δύο άρθρα και τους καθόλου αβρούς τίτλους, “Το τερμάτισε ο Καμμένος” και “Ως εδώ κύριε Καμμένε“, η εφημερίδα ζητά την παραίτηση του υπουργού, τον οποίο παρουσιάζει αυτονομημένο να προτείνει δική του συμφωνία για το Μακεδονικό και να βγάζει από την κοιλιά του τις προτάσεις για εκχώρηση της μισής ελληνικής επικράτειας για νατοϊκές βάσεις.
Προφανώς δεν έχουμε καμιά διάθεση να αμφισβητήσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας πιθανότατα ακολουθεί και προσωπικές στρατηγικές στα κάποια ζητήματα, πιθανά και στο Μακεδονικό, όπου αντιστρατεύεται την ευρωνατοϊκή “λύση” των Πρεσπών από εθνικιστική κι ακόμα πιο αντιδραστική σκοπιά, είναι όμως τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι στο ζήτημα των βάσεων ο Καμμένος είχε “προσωπική” έμπνευση. τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η εφημερίδα παραδέχεται ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις έκανε λόγο για “ανοιχτό παράθυρο” με την Ελλάδα. Δεν είναι απίθανο ο Καμμένος να έχει δικό του σχέδιο ενόψει πιθανής εκλογικής εξαΰλωσης του κόμματός του στις ερχόμενες κάλπες, είναι όμως σενάριο επιστημονικής φαντασίας η κυβέρνηση που μετέτρεψε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας σε γιγάντια αστερόεσσα κατά την πρόσφατη ΔΕΘ και δεν προλαβαίνει να συλλέγει επαίνους Αμερικανών αξιωματούχων, με πρώτο και καλύτερο τον Τζέφρι Πάιατ να μην έχει ιδέα για τα σχέδια νέων βάσεων, που εξάλλου βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στο τραπέζι.
Εν προκειμένω, έχουμε νέα επίπεδα πασοκιάς, μετά το θρυλικό “άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση” του Λαλιώτη, που κατά καιρούς με θέρμη εφάρμοσε ο Σύριζα και τα μιντιακά του εξαπτέρυγα, κι αναβάθμιση στο “άλλο ο ΥΠΕΘΑ, κι άλλο η κυβέρνηση”, σε μια προφανή προσπάθεια ξεπλύματος του βασικού κυβερνητικού εταίρου. Το μόνο καλό είναι πως ο πρωθυπουργός μας φρόντισε στην Ελούντα να εξισορροπήσει τη βλαπτική επίδραση του Καμμένου συσφίγγοντας τη σχέση του με το φάρο δημοκρατίας και προόδου που αποτελεί το καθεστώς Αλ Σίσι της Αιγύπτου.