Στους δρόμους το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας κατά των δολοφονιών και της βίας εναντίον των γυναικών

Στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας διαδήλωσαν οι γυναικείες οργανώσεις του ΤΚΡ, ζητώντας τερματισμό της έμφυλης βίας και αντιδρώντας στην πρόθεση του Ερντογάν να αποσύρει τη χώρα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών.

Αντιμέτωπη με ένα κύμα δολοφονιών και βίας κατά γυναικών βρίσκεται η Τουρκία, την ώρα που η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να αποσύρει τη χώρα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών. Η πρόθεση αυτή έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, από τις οποίες δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Τούρκοι κομμουνιστές.

Σημαντικές ήταν οι κινητοποιήσεις που διοργάνωσε το ΤΚΡ την Τετάρτη στις τρεις σημαντικότερες πόλεις της Τουρκίας, την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, με τη γυναικεία οργάνωση του κόμματος να σημειώνει στο κάλεσμά της πως “Οι γυναίκες της Τουρκίας ζητούν όχι μόνο την εφαρμογή της Σύμβασης [της Κωνσταντινούπολης], αλλά και την πλήρη εξαφάνιση της βίας.” Προσθέτουν πως “Ξέρουμε πολύ καλά πως η εκμετάλλευση είναι η πηγή της βίας κατά των γυναικών. Ξέρουμε πως οι γυναίκες θα εκτίθενται σε διάφορες μορφές βίας όσο συνεχίζεται αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης. Όσοι απαιτούν την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης είναι μέρος της αιτίας για τη συνεχιζόμενη βία και η κίνησή τους δεν είναι τίποτε παραπάνω από την προσπάθεια να κρύψουν το μερίδιό τους στη βία και τις γυναικοκτονίες. Οι γυναίκες θα ελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση και βία μόνο με την οργάνωση της δύναμής τους. Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενες δε βασίζονται σε πολιτικούς που προσπαθούν να υποβιβάσουν τη σημασία του κοσμικού κράτους ή σε δηλώσεις αφεντικών που έχουν συμφέρον από τη διατήρηση μιας αδύναμης θέσης των γυναικών. Οι γυναίκες βασίζονται μόνο στην αυξανόμενη αλληλεγγύη και την οργάνωση της δύναμής τους”.

Κεντρικό μήνυμα τον κινητοποιήσεων είναι να τερματιστεί η βία κατά των γυναικών και να εγκαθιδρυθεί μια χώρα ελευθερίας και ισότητας για τις εργαζόμενες γυναίκες, που μπορεί να επιτευχθεί με τη συμπαράταξή τους στο πλευρό του κομμουνιστικού κινήματος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: