Δασκάλα στην Αγγλία ξέσπασε σε λυγμούς όταν μαθητές της εμφανίστηκαν χωρίς παλτό και με λιωμένα παπούτσια
Οι γονείς των παιδιών αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν ζεστά ρούχα και παπούτσια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, προσθέτει η δασκάλα, δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε επαρκές φαγητό στα παιδιά.
Σκηνές που μοιάζουν βγαλμένες από τον “Όλιβερ Τουίστ” και τη βικτωριανή εποχή διαδραματίζονται σε δημόσια σχολεία της Αγγλίας. Η κορυφή του παγόβουνου φαίνεται να είναι περιστατικό στο Λίκολνσαϊρ, όπου δασκάλα δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάμα μέσα στην τάξη, όταν διαπίστωσε πως μαθητές της έρχονται στην τάξη χωρίς παλτό και κατάλληλα παπούτσια. Η εκπαιδευτικός, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη και διδάσκει σε δημοτικό της περιοχής, αποκάλυψε σε ΜΜΕ της χώρας της πως πολλοί μαθητές της καταφτάνουν “τρέμοντας από το κρύο και με μουσκεμένα πόδια”, λόγω ακατάλληλης ένδυσης και υπόδυσης. Οι γονείς των παιδιών αδυνατούν να τους εξασφαλίσουν ζεστά ρούχα και παπούτσια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, προσθέτει η δασκάλα, δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε επαρκές φαγητό στα παιδιά. Η ίδια μάλιστα, πολλές φορές δίνει “μυστικά σνακ” στα πεινασμένα παιδιά, όπως μήλα, μπανάνες και μπάρες δημητριακών.
“Eίναι τόσο ανησυχητικό πως σήμερα σε αυτή την εποχή υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από τέτοιες κακουχίες. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως σχολείο, αλλά αυτό λύνει τα προβλήματα μόνο σε επιφανειακό επίπεδο”, δηλώνει η δασκάλα, προσθέτοντας πως το σχολείο δίνει υφασμάτινα παπούτσια όταν βλέπει παιδιά με βρεγμένες κάλτσες ή πόδια. “Είναι σπαραχτικό να ακούω ότι ένα από τα παιδιά μου δεν είχε τσάι και πρωινό επειδή οι γονείς του δεν ψώνισαν τρόφιμα”, συνεχίζει η εκπαιδευτικός, τονίζοντας πως “και μόνο ένα παιδί που πεινάει είναι πολύ”.
Στην πραγματικότητα, τα πεινασμένα παιδιά είναι πολύ περισσότερα, καθώς μόνο για το 2018, όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, 4 εκ. παιδιά ζουν στη φτώχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καθώς το εισόδημα των νοικοκυριών το διάστημα 2017 – 2018 παρέμεινε στάσιμο, 30% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το 70% αυτών των παιδιών προέρχεται από οικογένειες που έχουν κάποιο εργαζόμενο στην οικογένεια. H όξυνση του προβλήματος αποδίδεται στην περικοπή των επιδομάτων για τα παιδιά, αλλά και τη συγχώνευση επιδομάτων ανεργίας και πρόνοιας σε ένα εδώ και μερικά χρόνια, με μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή τους και περικοπές, ειδικά σε ό,τι αφορά τις οικογένειες με παιδιά.
Με πληροφορίες από metro.co.uk
Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6
1 Trackback